Organizacija pogreba +385 (0)21 389 600 , Dežurna pogrebna služba +385 (0)21 316 750
 • Groblje Lovrinac
  Groblje Lovrinac sastoji se od nekoliko dijelova, koja su nastala tijekom njegove povijesti: dječje groblje, poljana poginulih branitelja Domovinskog rata, Njemačko groblje, spomen park borcima NOR-a, Vranjičko groblje, Židovsko groblje. Jedan od najtužnijih dijelova groblja Lovrinac je dječje groblje koje obuhvaća dvije poljane u središnjem dijelu orijentiranom prema istoku.
 • Hortikultura
  Groblja su nastanjeni parkovi. Ona su odraz podneblja, pomno planiran i kultiviran prostor koji svjedoči o svojim mrtvima, ali još više o svojim živim stanovnicima. Važnost hortikulturnog uređenja bila je jasna prvim planerima budućeg splitskog groblja.
 • Mrtvačnica
  Bijelim kamenom obloženo zdanje mrtvačnice vodoravno položeno na uzvišenju ponad magistrale, s blagim krovištem u koje se uklapa tek asocijativno izdignuti zvonik, nenametljivo je i privlačno arhitektonsko ostvarenje ugodno uklopljeno u krajobraz istočnog ulaza u grad.
 • Područna groblja
  Običaj ovoga podneblja da se ljudi pokapaju u svojim rodnim mjestima umnogome rasterećuje kapacitete Gradskog groblja.
 • Povijest groblja Lovrinac
  Dvadesetih godina prošlog stoljeća, kada groblje na Sustipanu postaje pretijesno, općinska uprava otkupljuje zemljišne čestice u Splitskom polju na predjelu Tršćenice za novo groblje
 • Pro Memoria
  Lovrinac je vječno počivalište onih koji su nekoć stvarali Split. Lovrinac je gradski spomenika vremena koja prolaze ali ne iščezavaju. Pod njegovim je čempresima mir našlo 64 000 pokojnih sugrađana tijekom osamdeset godina njegovog postojanja.
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Slažem se Saznaj više
Skip to content